RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

На Волині почалось "Велике будівництво" маршрутів до Шацьких озер

У межах програми Президента "Велике будівництво" на Волині відновлюють туристичні маршрути до Шацького національного природного парку. У 2021 році в планах програми – ремонт доріг територіального значення Волині, включно з автошляхами, що ведуть до парку, повідомляє пресслужба Укравтодору.

На території парку розташовано 23 озера. Серед них окремо варто виділити озеро Світязь - це не лише найкраща природна туристична прикраса Волині, а й одне із семи природних чудес України.

Дістатись до озера можна автошляхом Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир – Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – /М-06/. Відновлювати трасу, згідно з планом програми Президента "Велике будівництво", почали рік тому. Тоді було відремонтовано 9 км дороги від санаторію "Лісова пісня" до селища Шацьк. Дорожники влаштували вирівнюючий шар, а поверх нього на відрізку понад 6 км вже провели фінішне асфальтування.

Цього року планується завершити ремонт ділянки та ввести його в експлуатацію.

Наразі ремонтні роботи стартували ще на одній ділянці автодороги Т-03-02 - на перших 8-ми кілометрах автошляху. Робітники компанії-підрядника ТОВ "ПБС" вже завершили фрезерування зношеного покриття та влаштували перший шар асфальту на половині протяжності ділянки, що ремонтується.

Також, цього року планують відновити трасу Т-03-02 на ділянці Піща – Верба та інші територіальні дороги, що ведуть до Шацьких озер, зокрема Т-03-01 Залісся – /Т-03-02/ на ділянці між селами Пульмо і Гряда, а також шляхи за маршрутом Шацьк – Ратне (Т-03-06 і Т-03-08).

Роботи на ділянці траси Т-03-06 вже в повному розпалі: там компанія-підрядник ТзОВ "Луцькавтодор-Сервіс" укладає перший шар асфальту.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко заявив, що до кінця 2023 року Україна планує відновити всі загальнодержавні траси. За його словами, мова йде про більш 20 000 кілометрів державних доріг, за які відповідає Укравтодор.