RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Міжнародний банк реконструкції та розвитку профінансує проєкт агрохабу на Луганщині

У Старобільському районі в рамках реалізації проекту "3В": "Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження" буде створено сучасний агрологістічний хаб. Фінансування проєкту забезпечується Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Про це йдеться у Меморандумі, підписаному Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України і Старобільською міською радою, повідомляє Луганська ОДА.

За словами першого заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислава Замлинського, проєкт "3В" спрямований на залучення інвестицій для відновлення сільського господарства та ліквідації наслідків військових дій в агросекторі на території Луганської області, підконтрольній Україні.

Інвестування в розвиток аграрного сектора, зазначив заступник міністра, є пріоритетом Президента України Володимира Зеленського.

За планом реалізації проєкту, власником агрологістічного хабу буде Старобільська громада. "Грошей з Києва не буде, - сказав Замлинський, - тому проєкт після його завершення має стати прибутковим. Для нас важливий вихід економіки з тіні, розвиток малого підприємництва, кадрового потенціалу регіону".

В ОДА уточнюють, що для розміщення агрохабу потенційно підходять чотири ділянки Старобільського району. Для подальшого розвитку малого агробізнесу регіону протягом найближчих трьох тижнів має бути проведена інвентаризація сільгосппідприємств Старобільщини з наділами до 500 га, а також проаналізована продукція, яку вони виробляють.

Заступник міністра повідомив також про те, що в Україні планується формування Планів розвитку територій України. У цих планах буде враховуватися максимальний набір чинників: портфель інвестиційних пропозицій, бюджети, генеральні плани територій, наявні виробництва, кліматичні дослідження, рельєф місцевості тощо.