RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Рівненщина та Донеччина обмінялися досвідом створення європейської інфраструктури в рамках "Великого будівництва"

Делегація з Рівненщини відвідала населенні пункти Донеччини, в яких реалізується програма Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". З метою обміну досвідом представники Рівненщини оглянули хід будівництва розташованих у Краматорську фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами "Н2О", льодову арену, а також спортивно-оздоровчий комплекс з футбольним полем, майданчиком для пляжного волейболу.

Про це повідомила Рівненська облдержадміністрація.

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, на Рівненщині цього року в рамках програми "Велике будівництво" зводять чотири спортивні об’єкти. Так, у Здолбунові цьогоріч відновили будівництво нового спортзалу ДЮСШ. 84% готовності має басейн у Дубному. Наполовину збудований фізкультурно-оздоровчий комплекс з двома басейнами у Костополі. Будівельна готовність спортивної арени на 3000 місць у Рівному становить 41%.

"У програму "Велике будівництво" включено стадіони, спорткомплекси, басейни. Для мешканців громад ці спортивні об’єкти чи не єдина можливість якісно займатися спортом та проводити місцеві змагання на належному рівні. Увага до спортивних занять та фізичної культури має зростати", - зазначив очільник Рівненщини.

Крім цього, в ході поїздки делегація відвідала прифронтове селище Желанне. Минулого року у рамках "Великого будівництва" тут реконструювали навчально-виховний комплекс. Тепер оновлена школа може прийняти близько 300 учнів. У будівлі провели термомодернізацію, замінили внутрішні мережі, виконали оздоблювальні роботи внутрішніх приміщень та благоустрій прилеглої території. Школу також зробили доступною для маломобільних груп населення.

"Приємно, що в Желанному належну увагу приділяють патріотичному вихованню. Тут діє місцева команда з дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Нащадки козацької слави", - розповів Коваль. Делегація посадила на території школи 15 дерев - дуба червоного та сосни кримської. Вони стануть символом єднання Заходу і Сходу України та взаємопідтримки.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко розповів про цілі програми на 2021 рік. Планується будівництво, ремонт та реконструкція 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів, 177 приймальних відділень.