RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

"Велике будівництво" і "Автомагістраль-Південь" розповіли про те, як повернули українських дорожників з-за кордону

Фахівці компанії "Автомагістраль-Південь" - одного з головних підрядників програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повернулись з-за кордону, аби розбудовувати інфраструктуру власної держави.

Вони поділились своїми історіями та розповіли, чим відрізняються умови праці в Україні та за кордоном.

Олексій Чередник розповідає, що після Євро-2012 дорожньо-будівельний бум в Україні завершився, выдтак знайти роботу за спеціальністю було вкрай важко. Порадившись із дружиною, Олексій вирішив поїхати на заробітки за кордон. Понад п’ять років фахівець працював на проэктах у Туркменістані.Він каже, що умови праці були непогані, проте чоловік дуже сумував за сім’єю. Тому він прийняв рішення повернутись до України та шукати роботу на Батьківщині.

"Велике будівництво" саме починалося, чимало моїх знайомих кликали в "Автомагістраль-Південь". Чесно: своїм вибором задоволений. Уже більше року працюю на масштабних проэктах, відновлюю дороги Н-32 та Т-05-14 на Донеччині. А заробляю так само, як і за кордоном", - каже Олексій.

Він впевнений, що не треба шукати кращої долі за кордоном, коли в Україні є і стабільна праця, і умови для самореалізації.

Олексій Щербаков у 2014-2017 працював у Туркменістані на будівництві аеропорту у Туркменабаті. Після повернення додому фахівець влаштувався працювати в "Автомагістраль-Південь". Він каже, що, окрім пристойної зарплатні та умов праці, він може більше часу проводити з рідними.

"Нарешті держава отримає європейські дороги, а працівники – стабільну роботу та впевненість у майбутньому. Хочу створити власну родину та будувати свої плани виключно у рідній державі", - поділився Олексій Щербаков.

Механік Валентин Сафоник розказав, що, окрім надання гарних умов праці та гідної зарплатні, в компанії цінують професіоналізм. Валентин тривалий час працював у Казахстані. За його словами, попри обіцянки, умови праці виявились набагато гіршими. Після цього Валентин прийняв рішення повернутись до України.

"За таких умов я впевнений у своєму майбутньому. Тепер разом із дружиною плануємо якнайбільше мандрувати", - розповів Валентин.

Нагадаємо, заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що планом програми на цей рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг.