RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського капітально відремонтує інфекційне відділення Олександрійської лікарні

На Кіровоградщині в рамках програми президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" розпочали капітальний ремонт інфекційного відділення в Олександрійській міській центральній лікарні №1, повідомляє Кіровоградська ОДА.

Згідно з планом, у відділенні замінять вікна, двері та покрівлю, а також оновлять інженерні комунікації. Окрім цього, підрядники проведуть заходи з підвищення енергоефектовності приміщення.

За словами голови ОДА Марії Чорної, інфекційне відділення було збудовано 65 років тому та наразі перебуває у занедбаному стані.

"Умови для лікування пацієнтів у ньому бажали бути кращими. У рамках "Великого будівництва" ми вже розпочали оновлювати цей об'єкт. Для мене принципово, щоб роботи були виконані з дотриманням усіх будівельних та інклюзивних норм. Від цього залежить, у яких умовах будуть лікуватись люди. Тож усе має бути якісно та на найвищому рівні", – зазначила очільниця області.

На проведення капітального ремонту відділення держава виділила майже 13 млн грн. Ще 1,4 млн грн спрямували з місцевого бюджету.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що в 2021 році по всій Україні планують створити 177 сучасних приймальних відділень лікарень.