RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Від окружної до Актовського каньйону: на що Миколаївщина витратить майже 1 млрд грн "Великого будівництва"

У Миколаївській області цього року на ремонт і будівництво доріг місцевого значення витратять рекордну суму – 836 млн гривень.

За ці кошти відремонтують вже існуючі дороги та збудують окружну з під’їздами до порту, повідомляє прессслужба Миколаївської ОДА.

В.о. начальника управління інфраструктури обласної адміністрації Сергій Сікорський повідомив, що за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" область у 2021 році має 536 млн гривень на дороги та штучні конструкції, а також 300 млн – на будівництво окружної Миколаєва.

Окружна не лише розвантажить місто від транзитного транспорту, але й створить якісне сполучення з Корабельним районом. Саме тут розташований комплекс великих підприємств, таких як Миколаївський глиноземний завод – найбільший виробник глинозему в Європі, один з найпотужніших суднобудівельних заводів України "Океан", морський порт "Ольвія", авіаремонтний завод та інші.

Також завершені торги по будівництву трьох мостів через Інгулець на обласних дорогах – замість застарілих понтонних зведуть стаціонарні. Капітального ремонту дочекався і міст у с. Шевченко через річку Висунь.

В області активно ремонтують дороги між райцентрами та малими населеними пунктами і обіцяють не забувати про туристичні напрямки. Зокрема, вже готова проєктно-кошторисна документація на ремонт дороги до Актового. Це село славиться своїм гранітним каньйоном. Геологи вважають Актовський каньйон на річці Мертвоводі (його також називають "Малий Крим" та "Долина диявола") одним з найдавніших клаптиків суші Євразії.

"Найближчим часом будуть оголошені торги. Це туристичний маршрут. Передбачено зовнішнє освітлення, велосипедні доріжки. Буде цікавий проєкт. Сподіваюсь, що в цьому році ми розпочнемо реалізацію", - розповів Сікорський.

Крім того, 65 млн гривень витратять на дороги у населених пунктах.

Як повідомляв координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, цього року в пріоритеті інфраструктурної програми Володимира Зеленського – відновлення місцевих доріг. До кінця року відремонтують 2 000 км на додачу до 4 500 км доріг загальнодержавного значення.