RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Міністр Кубраков повідомив, коли відремонтують зруйновану ділянку траси Київ-Одеса

Очільник Мінінфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що до 3 серпня буде повністю завершений ремонт ділянки на трасі М-05 Київ-Одеса, де напередодні трапилися зсув ґрунту та деформація покриття.

Про це міністр написав на своїй Facebook-сторінці.

"Учора у медіа з’явились фотографії зсуву ґрунту та деформації дорожнього покриття на дорозі Київ-Одеса біля села Троїцьке на Одещині. Причина — надмірні опади. Наразі крайня права смуга руху на цій ділянці перекрита — підрядна організація розпочала активні відновлювальні роботи. Повне завершення робіт заплановано до 3 серпня", — зазначив Кубраков.

Однак проблема, за його словами глибша. Останній раз ця траса капітально ремонтувалася 15 років тому. І, як продемонстрував зсув ґрунту, саму дорожню основу було влаштовано неякісно. До того ж дорога вичерпала свій експлуатаційний ресурс, а заходів з підтримки її у нормі у межах експлуатаційного утримання вже недостатньо.

Ремонт траси М-05 у Київській та Черкаській областях за кошти держбюджету розпочався у 2019-2020 роках. А найближчим часом повинно стартувати її відновлення (майже 300 км) у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях за кошти ЄБРР та ЄІБ у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". На всьому цьому відрізку наразі тривають підготовчі роботи.

Зробити цю трасу, яка має одне з найвищих навантажень у країні, взірцевою Кубраков обіцяє за кілька років.

Як нещодавно зазначив заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, протягом 2021 року буде відновлено та побудовано 6500 км доріг.