RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Велике будівництво": біля Бердичева збудують транспорту розв'язку для нового маршруту Київ-Кишинів

Під Бердичевом на Житомирщині будують нову дворівневу транспортну розв’язку на автошляху М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський. Ця дорога, що з’єднує пропускні пункти на білоруському і молдовському кордонах, стане частиною нового маршруту Київ – Кишинів.

Як повідомляє Служба автомобільних доріг у Житомирській області, проєкт виконується за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Транспортна розв’язка поблизу Бердичева є частиною нового маршруту між двома столицями – Київ та Кишинів. Маршрут на території України проходитиме через Київську, Житомирську та Вінницьку області. Протяжність всього маршруту становить 570 км, з них по Україні – 410 км", - кажуть в автодорі.

Наразі встигли встановити монолітні стійки та опори, тривають роботи з відсипки земляного полотна.

Крім того, як повідомляє Житомирська ОДА, на тій же трасі М-21 днями стартував ремонт ділянки 50 - 71 км поблизу Коростеня. На відрізку від 60 до 62 км вже укладають вирівнюючий шар дорожнього полотна.

Загалом в ході ремонту шлях розчистять від зайвої рослинності, відремонтують саме дорожнє покриття, а також штучні споруди, автобусні зупинки тощо. Згідно з проєктом, роботи завершать до кінця 2022 року.

"У 2021 році в рамках президентської програми "Велике будівництво" буде відремонтовано близько 50 кілометрів шляху М-21. Загалом у Житомирській області до кінця року відновимо 118 кілометрів доріг державного значення", - звітує обласна державна адміністрація.

Нагадаємо, цього року за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" відкриють ще один новий маршрут – трасу М-30 Стрий – Ізварине. За словами координатора програми, заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, вона стане найдовшим маршрутом (1 400 км) і з’єднає якісною дорогою Схід і Захід країни.