RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

30 нардепів запропонували ввести санкції проти "донецької мафії" на Херсонщині - ЗМІ

30 народних депутатів України підписали звернення до СБУ, МВС і ДФС в якому запропонували ввести економічні та персональні санкції проти лідера злочинної організації з "донецьким" корінням, що діє на Херсонщині.

Зокрема, мова йде про Віктора Анастасова, більш відомого як Стас Макіївський або Стас Губатий, пише видання KhersonDaily.

Таким чином депутати підтримали зусилля президента Володимира Зеленського по декриміналізації українського суспільства. Зокрема його недавній Указ, який ввів в дію рішення РНБО України "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

"Угруповання Анастасова, сформоване з представників криміналітету Донбасу, з'явилося в Генічеському районі в 2010 році. Більше 10 років воно займається рейдерством, вимаганням, фальсифікацією договорів і самовільним захопленням державних земель. Об'єктом загроз є пайовики, підприємці, представники органів влади. Загони бойовиків, які вчиняють щодо них фізичний і моральний тиск, живуть за рахунок отримання незаконних доходів", - пише видання.

Також в матеріалі наголошується, що Стас Макіївський за часів першої хвилі російської агресії "був одним з ініціаторів створення так званої "Херсонської народної республіки", організовував і особисто координував масові заворушення".

"За рахунок незаконного прибутку, яка знаходиться поза податкового контролю, кримінальне угруповання продовжує підтримувати і поширювати антиукраїнські настрої. На підрив територіальної цілісності України працюють тісні контакти Анастасова з колишнім главою Генічеської РДА Сейтумером Німетуллаєвим, який фінансує незаконне збройне формування "Самооборона Криму". Німетуллаєв знаходиться у всеукраїнському розшуку, але продовжує через свої кримінальні зв'язки впливати на ситуацію в районі, прилеглому до окупованого", - пише ЗМІ.

Незважаючи на численні звернення громадян і кримінальні провадження, діяльність Анастасова досі не знайшла належної оцінки у правоохоронних та податкових органів. У той же час звернення 30 народних депутатів, що містить конкретну пропозицію щодо нього, є безпрецедентним в українській історії, і "дає підстави вважати, що спеціальні санкції проти "донецького" криміналу в Херсонській області все-таки будуть введені. А у СБУ і нового керівництва МВС з'явиться шанс продемонструвати реальні успіхи в боротьбі з організованою злочинністю", йдеться в матеріалі.