RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

"Укрзалізниця" виплатила країні-агресору 131 млн доларів за рахунок євробондів - ЗМІ

"Укрзалізниця" перейшла до активних робот з електрифікації дільниці Ковель — Ізов — Держкордон. Компанія вже отримала дозвіл на початок основних робіт від Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Електрифікацію дільниці проводять згідно з міжнародними стандартами у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє пресслужба УЗ.

Далі за графіком — відбір підрядника для будівництва тягової підстанції Ковель.

За словами в. о. голови правління Івана Юрика, запровадження електротяги дасть змогу збільшити вагу вантажних поїздів на дільниці, підвищити її пропускну спроможність та скоротити терміни доставки вантажів.

"Дільниця Ковель — Ізов — Держкордон надважлива для розвитку залізничних перевезень у напрямку країн Європейського Союзу. Електрифікація цього маршруту закладе міцний камінь у фундамент збільшення європейського транзитного вантажопотоку й розвиток економіки нашої держави", — сказав Іван Юрик.

Реалізація проєкту також дозволить вивільнити 10 магістральних тепловозів, що зменшить викиди продуктів згоряння в атмосферу приблизно на 12 тис. т/рік та знизить експлуатаційні витрати на 136,4 млн грн в рік.

Електрифікацію напрямку Ковель — Ізов — Держкордон розпочали зі встановлення опор контактної мережі на станції Устилуг, модернізації рейкових кіл та прокладання кабельних мереж на станції Люблинець-Волинський.

"Ціни на пальне постійно зростають, тож для власної енергетичної безпеки Укрзалізниця повинна максимально швидко та масштабно електрифікувати інфраструктуру", - зауважив Юрик.

Нагадаємо, раніше заступник очільника Офісу президента, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що у рамках угоди з Францією Україна отримає 130 нових вантажних електричних локомотивів виробництва французької компанії Alstom.