RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Кількість звинувачень у корупції проти оточення мера Кам'янського Білоусова продовжує зростати - ЗМІ

Кількість кримінальних справ проти найближчого оточення мера Кам'янського Андрія Білоусова за звинуваченнями у розкраданнях бюджетних коштів зростає, а кам'янчани чекають на справедливе покарання винних.

У чому звинувачують людей Білоусова, якого називають кінцевим вигодонабувачем корупційних схем, йдеться у публікації УНІАН.

"Статті, за якими ведуться справи, стосуються звинувачень у розтраті, привласнюванні майна, зловживанні службовим становищем, отриманні хабарів. І, судячи з усього, хмари над Білоусовим та його креативною командою корупціонерів згущаються все сильніше", - пишуть автори матеріалу.

Основними фігурантами кримінальних справ є люди мера: зам Білоусова Костянтин Саусь, керівники підрозділів міськради та кум Білоусова Олександр Іванов.

Серед епізодів називається, зокрема, скандал з установкою МАФів на клумбах в самому центрі міста. Вони були встановлені в історичному ареалі, до того ж - на відстані двох метрів від трамвайних колій, що створювало реальну загрозу життю перехожих.

Ще один нещодавній епізод пов'язаний з установкою нових світлофорів. Для цих цілей Білоусов створив компанію фірма "Міськсвітло плюс", яка почала постійно вигравати мільйонні підряди Департаменту ЖКГ та будівництва Кам'янської міськради. Кожен новий світлофор тепер обходиться міському бюджету в середньому близько 5 млн гривень, а кошти надходять на рахунки компанії, яка контролюється людьми Білоусова.

Фігурує в матеріалі УНІАН також підприємство "Аварійна служба міста". На рахунки цієї компанії з міськбюджету було виведено щонайменше 6,2 млн гривень нібито на ремонт міської інфраструктури. Хоча сам Білоусов звітував про виконання 12 тис заявок, з'ясувалося, що в більшості випадків ремонт не проводився.

Також журналісти згадують закупівлю засобів для лікування COVID-19 за завищеними цінами, розкрадання коштів при закупівлі медикаментів для аптек і лікарень і багато інших епізодів, у кожному з яких фігурують люди, що входять до найближчого кола Білоусова.

"На слуху у громадськості безліч епізодів - частина з них ще не перекочувала зі сторінок журналістських розслідувань до кабінетів слідчих, але є всі передумови, що ними теж займуться", - наголошується в публікації.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Білоусов протегує незаконному звалищу побутових відходів, яка негативно впливає на екологію Кам'янського.