RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Запоріжжі мітингували проти беззаконня депутатів міськради - фото

Декілька тисяч мешканців Запоріжжя, серед яких медики, викладачі, працівники комунальних підприємств, пенсіонери та молодь, вийшли на мітинг до стін Запорізької обласної державної адміністрації.

Про це пише УНН.

Люди виступили на підтримку міського голови Запоріжжя Володимира Буряка, який разом зі своєю партією "Єднання" протистоїть коаліції депутатів, що склалася в Запорізькій міській раді. Депутати міськради від "Слуги народу", "ОПЗЖ", "Європейської Солідарності", партії Шарія та місцевого проєкту "Нова політика" вже два місяці ігнорують сесії міської ради, через що в Запоріжжі заблоковано прийняття важливих питань та рішень. Серед головних проблем – виплати зарплат працівникам медичної й освітньої галузі й іншим бюджетникам, виділення коштів на підтримку пільговиків (літніх людей, дітей загиблих в АТО й ООС військових), фінансування ремонту доріг, будинків, зокрема на вул. Сержанта Медведєва,7, де днями сталася пожежа, та багато інших.

Учасники мітингу заявили, що депутати мають працювати, та закликали керівництво партій на центральному рівні застосувати до однопартійців усі можливі методи впливу та повернути до сесійної зали своїх депутатів, обраних до Запорізької міської ради.

Протистояння у Запорізькій міській раді спричинило звільнення Володимиром Буряком секретаря міської ради Анатолія Куртєва. Володимир Буряк мотивував свої дії тим, що Анатолій Куртєв порушив антикорупційне законодавство та вніс неправдиву інформацію до своєї декларації. За законом мер міста був зобов’язаний звільнити секретаря міськради, що він і зробив, зазначивши, що квота на посаду секретаря залишається за фракцією "Слуга народу", яка до цього запропонувала кандидатуру Куртєва на цю посаду.

Після цього фракції "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Європейська Солідарність" та партія Шарія утворили свою більшість у Запорізькій міській раді, та вже понад місяць блокують проведення сесій міськради.

Нагадаємо, що раніше працівники медичних закладів Запоріжжя закликали президента України Володимира Зеленського втрутитися у ситуацію, яка склалася у Запорізькій міській раді, і яка спричинила затримку виплати зарплат медикам та фінансування міської системи охорони здоров’я.