RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

"Велике будівництво": найдовший шляхопровід Закарпаття ремонтують цілодобово

Понад три десятки фахівців оновлюють найдовший у Закарпатській області шляхопровід (312 п. м) у с. Батьово. Підрядник вже влаштував дорожнє полотно на правій смузі шляхопроводу. На початку серпня стартували роботи на лівій смузі.

Роботи проводять в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Наразі робочі армують основу та заливають бетоном монолітну плиту на лівій смузі.

"Дорожні служби в краї працюють і вдень і вночі, щоб упоратися із максимальними обсягами будівельних робіт, відремонтувати якомога більше кілометрів закарпатських доріг до настання осені, а з нею і дощів", - зазначив Мирослав Білецький.

До цього робочі зняли та замінили старе асфальтне покриття та монолітну плиту, армували всі прольоти та зробили систему водовідведення. Воду зі споруди прибиратимуть через дренажну систему та комплекс водостоків: вода по вмонтованих у покриття трубах стікатиме до крайніх опор, а далі до резервуарів.

Шляхопровід знаходиться в межах автомобільної дороги державного значення М-25 КПП "Соломоново" - Велика Добронь - Яноші з під’їздом до КПП "Косино". Цього року планують відремонтувати понад 39 км автошляху.

"Шляхопровід у Батьові — це потужна мостова споруда, що пропускає магістраль над іншою магістраллю, зокрема, над залізничними коліями. Його збудували 37 років тому, а комплексно ремонтують – вперше", - сказав заступник голови ОДА.

За словами Білецького, Батьове - це транспортний хаб у Закарпатті із розгалуженою мережею залізничних вузлів і автодоріг, що ведуть у тому числі до державного кордону.

"Якісно відновлене дорожнє полотно при в’їзді в Україну – це те перше враження про неї, яке має турист про країну загалом. Робимо все для того, щоб воно було приємним і позитивним", - додав заступник очільника області.

Нагадаємо, раніше заступник голови ОП, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що цього року планують оновити 4500 км державних і 2000 км місцевих доріг.