RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

Всі новини

"Якість покриття бездоганна": "Велике будівництво" траси Н-31 випробували гоночними болідами

На Дніпропетровщині відбувся заїзд гоночних болідів "Естонія" Формула-3 по 14-кілометровій ділянці траси Н-31 Дніпро — Решетилівка. Професійні гонщики визнали якість покриття бездоганною.

Про це повідомляє Facebook-сторінка Укравтодору.

Боліди "Естонія" створені спеціально для гонок та обладнані форсованими двигунами, що дозволяють розганятися до понад 250 км на годину.

"За кермом автівок справжні майстри своєї справи: Віктор Поваров — заслужений тренер України з технічних видів спорту, майстер спорту по мотокросу та кільцевим гонкам, багаторазовий чемпіон міжнародних автоперегонів, Олександр Медведченко — чемпіон України з шосейно-кільцевих гонок, майстер спорту міжнародного класу, Гавриленко Володимир — творець гоночного КРАЗ, багаторазовий чемпіон з кільцевих гонок", — зазначається у повідомленні.

Спортсмени зробили три кола ділянкою траси.

Траса Н-31 — дорога національного значення, яка є найкоротшим шляхом та оптимальним маршрутом між Києвом та Дніпром. Майже 80 км її пролягають Полтавщиною та 58 км — Дніпропетровщиною.

Дорога будується за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Наразі роботи тривають за новим мостом через канал Дніпро — Донбас на фінальні ділянці довжиною 29,5 км. Після її завершення буде введено до експлуатації перший український хайвей, збудований за часи Незалежності.

Нагадаємо, перший заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив про плани цього року відновити та розбудувати 4500 км доріг національного значення.