RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

У Харкові відкрили скульптуру "Звуки міста"

Харків став ще одним містом України, в якому з'явилася сучасна артінсталяція у рамках проєкту "Звуки міста".

Нову скульптуру відкрили у саду ім. Шевченка, повідомляє Харківська міська рада.

Харківська скульптура - четвертий артоб’єкт проєкту, який реалізують на честь 30-ої річниці Незалежності України. Звуки семи міст України записали та трансформували в артоб’єкти за допомогою програм звукового дизайну та 3D-візуалізації.

Ініціаторками проєкту, який поєднав мистецтво і технології, стали продюсерка GOODMEDIA Альона Тимошенко та засновниця Spilne Art Наташа Ткаченко.

Артінсталяцію у Харкові створили за мотивами спогадів про звучання міста відомих харків'ян - астронома, лауреата Державної премії України в галузі науки та техніки Ірини Бєльської, лікаря Євгена Комаровського, співака і телеведучого Володимира Дантеса, українського художника-монументаліста, графіка та фотографа Романа Мініна.

Для них звуки рідного міста - це стрибки на скейті, спалах феєрверків, рівномірний стукіт потягів на залізничних коліях, вигуки вболівальників на стадіоні "Металіст".

"Кожне місто має свої унікальні звуки – різні за настроєм, тональністю і навіть кольором. Ми вперше перетворили їх на форму. Це проєкт, який по-сучасному об'єднав мистецтво, технології, почуття та емоції людей, історії містян та їхні спогади дитинства", - розповіла Альона Тимошенко.

У відкритті скульптури взяв участь в. о. міського голови Харкова Ігор Терехов. Він зазначив, що у цьому сучасному артоб'єкті кожен знайде свої асоціації та згадає, як звучить його рідне місто.

"Дивлячись на цю скульптуру, кожен відчує ритм Харкова. Це хвиля емоцій. Шум вулиць і фонтанів, сміх дітей, крики вболівальників на стадіоні "Металіст". Дух міста - унікальний і відображений тут", - сказав Терехов.

Звуки Харкова можна послухати тут.

У проєкті "Звуки міста" беруть участь також Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Маріуполь і Крим, де з'явилися або з'являться свої "звукові" скульптури.