RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

За програмою Зеленського до кінця року збудують 600 "активних парків"

В Україні уже створено 100 "активних парків" для занять спортом, а до кінця цього року їх уже буде 600. Новими спортивними локаціями можуть користуватися всі охочі, без урахування віку і рівня початкової підготовки.

Про це розповів у Facebоok міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Сучасні спортивні локації створюють за програмою президента Володимира Зеленського "Здорова Україна". Разом із президентською програмою "Велике будівництво", в ході якої у країні масштабно відновлюють спортивну інфраструктуру, це залучатиме все більше українців до здорового способу життя.

На кожному з "активних парків", за словами міністра, розміщений QR-код, що дозволяє відкрити програму з онлайн-тренуваннями і рекомендаціями від чемпіонів та українських зірок.

Додаток містить кілька рівнів тренувань, як для новачків, так і для досвідчених спортсменів.

"Якщо ви не впевнені, що правильно цим користуєтесь, то на кожній локації є координатор, який залюбки вам усе підкаже. Головне, що цим можуть користуватися всі верстви населення: від наймолодших до наших дідусів та бабусь. Для кожного розроблені свої види вправ, зважаючи на вік та можливості", - написав міністр.

Крім цього, в "активних парках" у вихідні дні проводитимуться різноманітні спортивні заходи.

"Основна мета проста - зробити спорт ближчим до людей. Щоб кожен українець мав вільний доступ до рухової активності", - зазначив міністр.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський в рамках програми "Велике будівництво" відкрив на столичному ВДНГ урбан-парк для занять вуличними видами спорту. Наступного року такі парки планується відкрити у Львові, Кропивницькому, Кривому Розі, Дніпрі, Харкові та Сумах, а в 2023 - практично в кожному обласному центрі.