RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Кременчуці монтують бетонний завод на місці "Велике будівництво" нового мосту через Дніпро

У Кременчуці Полтавської області наближаються до фінішу підготовчі роботи перед початком будівництва нового мосту через Дніпро, який буде зведено в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Тут розпочався монтаж бетонного заводу, що буде забезпечувати потреби будівництва.

Подробиці повідомляє Укравтодор на своїй сторінці у Facebook.

Потужність заводу становитиме 160 кубічних метрів ущільненого бетону на годину. На заводі будуть обладнані 4 силоси загальною місткістю 400 тонн для прийому, зберігання і подачі цементу в дозатори бетонозмішувачів.

Завод буде повністю оснащений обладнанням італійського виробництва.

Повідомляється також, що зі Стамбула для потреб підрядника вже вийшла чергова партія техніки, серед якої додаткові баржі та бурова установка.

Найближчим часом у Кременчуці вже розпочнуться безпосередні будівельні роботи, які планується завершити протягом трьох років.

На цей час автотранспорт, який прямує через Кременчук, користується єдиним Крюківським мостом, побудованим близько 150 років тому. Його стан передаварійний.

Найближчий від Кременчука міст, що перебуває у задовільному стані, розташований у 500 км, тому будівництво нового мосту має велике значення для інфраструктури не тільки регіону, але й усієї центральної України.

Конструкція нового мосту буде вантовою. Загальна довжина всіх споруд, включаючи транспортні розв'язки та підходи, сягатиме понад 3 км. На правому березі Дніпра міст з чотирма смугами руху з'єднуватиметься з дорогою Н-08 Бориспіль - Маріуполь, на лівому - з вулицями Кременчука.

Нагадаємо, в рамках програми "Велике будівництво" реалізовується Національна програма відновлення мостів. За словами Президента Володимира Зеленського, протягом 2021 року роботи охопили 245 мостів та шляхопроводів.