RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Велике будівництво" до кінця року відновить державну дорогу Т-20-01 на Тернопільщині

У Тернопільській області стартував ремонт автошляху Т-20-01 Бучач – Чортків – Скала-Подільська. У цьому році в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" заплановано відновити 18 кілометрів цього маршруту, повідомила Facebook-сторінка Укравтодору.

"Автошлях є одним із найбільш завантажених на півдні області. Великогабаритний транспорт постійно курсує дорогою Т-20-01 до кар’єрів та цукрових заводів вздовж неї", - розповіли у держустанові.

На цей час на дорозі триває фрезерування зношеного покриття від примикання територіального автошляху до траси М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече поблизу селища Заводське. Техніка рухається у напрямку с. Колиндяни.

Наступного року роботи на трасі відновляться, зокрема буде влаштовано верхній шар асфальтобетону та розмітку, а також встановлене освітлення та тротуари у населених пунктах. Крім цього, проєктом передбачена заміна автобусних зупинок, дорожніх знаків та бар’єрного огородження.

Загалом у поточному році на Тернопільщині буде відремонтовано понад 230 км доріг державного значення та 19 мостів та шляхопроводів.

Як раніше повідомив Президент Володимир Зеленський, програма "Велике будівництво" цього року по всій Україні охопила 4500 км державних доріг та 2000 км місцевих.