RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Полтаві за програмою Зеленського завершили десятирічну реставрацію обласної філармонії

Полтавська обласна філармонія вперше за довгі роки знову приймає гостей. Її відремонтували за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", яке допомогло завершити довголітній довгобуд, інформує Полтавська ОДА.

"Більше ніж 10 років цей об’єкт не могли відновити. Неодноразово його намагалися добудувати, але з різних причин це не виходило. Минулого року ми додали його до програми президента й фактично за рік отримали результат. "Велике будівництво" – це не тільки нове будівництво чи реконструкція, це кінець епохи довгобудів", - розповів координатор програми, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Як заявив на відкритті голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, відновлення роботи філармонії стало знаковою подією для всієї культурної спільноти.

"У 2016 році фактично зупинилася реставрація будівлі. Артисти понад 10 років поневірялися містом й орендували приміщення для репетицій і виступів. Ніхто не знав, скільки б це тривало ще, допоки філармонія не потрапила до програми президента", – сказав він.

В ході реконструкції утеплили фасад, замінили вікна і двері, відремонтували внутрішні приміщення, у томі числі глядацьку залу на 320 місць, фойє, балкон, танцювальні й хорові зали, замінили системи вентиляції та електропостачання, привели до ладу прилеглу територію, встановили пандуси для доступу людей з інвалідністю.

Весь ремонт коштував 94 млн гривень.

Як повідомлялось, президент Володимир Зеленський анонсував модернізацію обласних клінічних і дитячих лікарень за програмою "Велике будівництво". Він заявив, що у всіх областях з’являться лікарні нового формату, які відповідатимуть рівню провідних європейських клінік.