RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського за рік впоралося з 4-річним планом ремонту траси Чорнухи-Лубни

На Полтавщині повністю оновили дорогу місцевого значення Чорнухи – Лубни. Дорога, яка ще рік тому перебувала в аварійному стані, перетворилась на трасу європейського рівня з новим якісним асфальтом, облаштованим узбіччям, освітленням та розміткою.

Ремонтні роботи провели у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Полтавська ОДА.

До ремонту 35-кілометрова дорога була фактично непридатною для руху автотранспорту. За словами голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова, через це жителі щонайменше 11 населених пунктів змушені були долати зайвих 85 км через місто Пирятин, аби дістатися до районного чи обласного центру.

Аварійну дорогу було вирішено відновити по всій протяжності з використанням нових технологій укладання асфальтного покриття. Проєкт профінансував державний банк.

"На ремонт цієї дороги нам вдалося отримати 515 млн грн. Роботи були розраховані на 4 роки, але вже через рік дорогу відремонтовано по всій протяжності", - розказав очільник обласної адміністрації.

На гроші, які вдалося зекономити під час ремонту, зараз реконструюють всі 4 мости у складі траси Чорнухи - Лубни.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що у 2021 році в рамках програми "Велике будівництво" по всій Україні планують відремонтувати та реконструювати 6,5 тисяч кілометрів доріг.