RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Новій Каховці до кінця тижня змонтують мобільний госпіталь для хворих на COVID-19 - ОП

У Новій Каховці у Херсонській області поруч із центральною міською лікарнею завершується монтаж мобільного госпіталю для хворих на коронавірус.

Про це повідомив у Facebook заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Він розповів, що госпіталь було доставлено п’ятьма вантажівками у понеділок. Організовує його розгортання центральна влада, яка відреагувала на той факт, що Нова Каховка стала одним з міст, які найбільше постраждали від коронавірусу.

"Мобільний госпіталь посилив потужності Каховської центральної міської лікарні. Планується, що завтра (у четвер) до вечора монтаж повністю завершиться. У госпіталі буде 120 ліжко-місць, біля кожного – кисневі концентратори. Буде забезпечена інтенсивна терапія", - наголосив Тимошенко.

Він додав, що у лікарні, біля якої розгортається мобільний госпіталь, у цьому році було проведено реконструкцію приймального відділення в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Це дозволило в рази підвищити якість і швидкість надання екстреної допомоги.

"Далі вже особисто від кожної людини залежить: чи хоче вона потрапити на одне із таких (так, нехай сучасних, але все ж…) ліжко-місць, чи вирішить все-таки зробити щеплення. Держава забезпечила можливості: вакцин і пунктів вакцинації достатньо. Поспішіть із рішенням", - резюмував заступник керівника ОП.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що програма "Велике будівництво" з наступного року розпочне оновлення обласних дитячих та клінічних лікарень по всій Україні. Проєкт охопить як обласні центри, так і менші міста.