RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Одесі реставрують парк Жанни Лябурб за проєктом Олександра Горенюка

29 жовтня під час офіційного візиту Володимир Зеленський презентував проєкти для побудови і реконструкції в Одесі та області. Парк Жанни Лябурб — один із них.

На своїй сторінці в Facebook нардеп Горенюк розповідає, що ще в до карантинні часи разом із студією ландшафтної архітектури KOTSIUBA та Space Odyssse Architects розробив проєкт реновації парку Жанни Лябурб.

Цей проєкт переміг у всеукраїнському конкурсі Urban.Ist. Потім нардеп 2 роки не міг знайти фінансування для цього проєкту. І тільки нещодавно Володимир Зеленський вирішив підтримати проєкт.

Зазначається, що парк буде розташований у центрі міста: від військового узвозу до Національного художнього музею.

"Він повинен пов'язати "попсові" туристичні маршрути з іншим центром, тихішим, але не менш прекрасним.Безбар'єрність – пріоритет №1. Зважаючи на складний рельєф та великі перепади, ми передбачили багато комбінацій маршрутів для людей з інвалідністю" — пише Олександр Горенюк.

Згідно презентації президента до списку нових Одеських проєктів потрапили: Хаджибеївська дамба, Дорога на Таїрова, Івановський міст та багато інших культурних й історичних об’єктів.