RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

За програмою Зеленського у 2022 році реконструюють 48 лікарень, у деяких збудують вертолітні майданчики

Відновлення медичної інфраструктури, яке проходить у межах програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", наступного року буде поширене на обласні лікарні в усіх регіонах України.

Загалом планується реконструювати та оснастити сучасним обладнанням 48 обласних лікарень як для дорослих, так і для дітей. Водночас у 29 з них буде збудовано вертолітні майданчики для скорочення часу з надання екстреної медичної допомоги. Вертолітні майданчики зможуть приймати літальні апарати як санітарної авіації, так і ДСНС та МВС.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко на Всеукраїнському Форумі "Україна 30. Безпечна громада".

Він також розповів про інші результати та плани "Великого будівництва".

Так, за даними заступника голови ОП, цього року вже завершується реконструкція 201 приймального відділення. Одночасно із реконструкцією проводиться також оснащення відділень сучасним медичним обладнанням.

"І хотілося б звернути увагу, це не опорні лікарні в обласних центрах. Це може бути і маленька громада, але вона обслуговує великий кластер регіону, в якому знаходиться", - наголосив Тимошенко.

Також цього року "Велике будівництво" вже добудовує 600 амбулаторій.

Для розвитку спортивної інфраструктури цього року вже було обладнано 500 активних парків, а також у 6 пілотних областях розпочали будівництво 900 воркаут-майданчиків. За планом, у 2022 році таких майданчиків буде вже 9000, і вони будуть розташовані практично у кожному дворі.

Наступного року "Велике будівництво" розпочне реалізацію ще одного напряму – будівництва та реконструкції парків відпочинку. У кожній громаді будуть упорядковані існуючі або побудовані нові парки. При цьому в них будуть забезпечені максимальні комфорт та безпека для відпочиваючих.

"Безпека – це не лише громадський порядок, а й інфраструктура. У рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" ми будуємо безпечну інфраструктуру. Безпечна інфраструктура – це багато різних об'єктів", - зазначив заступник голови ОП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про відкриття у межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" на столичному ВДНГ сучасного урбан-парку. Наступного року такі парки будуть збудовані і в інших обласних центрах.