RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

"Велике будівництво" на Дорозі Єдності скоротить поїздки з Львівщини до Луганщини на 3 години

Цього року на карті України з’явилась нова міжнародна траса М-30 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка – Луганськ – Ізварине. "Дорога Єдності", як її ще називають, має протяжність 1392,3 км та є найкоротшим маршрутом від крайньої західної до крайньої східної області, повідомляє РБК-Україна.

Нова траса є мегапроєктом програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Вона проходить через 10 областей і "зшиває" всю країну від Львівської до Луганської області. За словами заступника голови Укравтодору Андрія Івка, по завершенню робіт очікуваний трафік на "Дорозі Єдності" сягатиме 40-50 тис. автомобілів на добу.

"Це (ремонт) не лише дозволить скоротити час у дорозі з Львівської до Луганської області щонайменше на 3 години, але й розвантажить міжнародні автошляхи М-06 Київ – Чоп та М-03 Київ – Харків – Довжанський, які нині найпопулярніші маршрути з правого на лівий берег. Альтернативний шлях – М-30 – дозволить послабити транспортне навантаження цих найбільших доріг", – зазначив Івко.

Наразі дорожники влаштували 600 км км вирівнюючого шару покриття із 630 км запланованих на цей рік. Ремонтні роботи ще тривають у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Донецькій областях. Повністю завершити будівництво "Дороги Єдності" планують до кінця року. Частина була зроблена торік.

Нова траса є стратегічно важливою, адже вона сполучається з іншими міжнародними та національними трасами України, зокрема з М-06, що веде від кордону з Угорщиною, Н-14, що веде до Миколаєва, та М-05 Київ — Одеса. Вона також є частиною європейського маршруту E50.

Нагадаємо, загалом в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" до кінця 2021-го року планують оновити 13 тис. км доріг по всій Україні. А в планах до кінця 2024 року – зробити 24 тис. км.