RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського за три роки зведе з нуля об'їзну дорогу Сум

Навколо Сум за три роки збудують з нуля об'їзну дорогу в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє Сумська ОДА.

"Ключовий об’єкт 2022-2024 років – це будівництво об’їзної дороги навколо міста Суми. Станом на сьогодні виготовляється технічне обґрунтування. І думаю за 2022-2024 рік ми зможемо виконати цей об’єкт", — повідомив керівник Служби автомобільних доріг у Сумській області Іван Романюк.

Наступного року на Сумщині, за словами Романюка, планується завершити капітальний ремонт автомобільної дороги Н-12 Суми — Полтава, провести реконструкцію ділянки автомобільної дороги Н-07 Київ — Суми — Юнаківка (Штепівський перевал) та капітальний ремонт ділянки автомобільної дороги Н-07 від с. Правдюки до смт. Недригайлів. У 2022 році планують також завершити відновлення регіональних доріг, а саме Батурин — Конотоп — Суми та Р-60 Кролевець — Конотоп — Ромни — Пирятин.

За даними ОДА, на Сумщині цього року перевиконали план з ремонту доріг державного значення на 30%. Завдяки програмі президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у верхньому шарі відновили вже 222,7 км автомобільних доріг державного значення.

За планом Укравтодору у Сумській області планувалося відновити 143,3 км доріг державного значення і було виділено фінансування у розмірі 2,7 млрд гривень. З них 610 млн грн — реконструкція та капітальний ремонт, решта — поточний середній ремонт. Вже виконано робіт на 3,6 млрд і відремонтовано 222,7 км доріг. Наразі готується Постанова Кабміну, і будуть додатково виділені кошти під об’єкти, які вже відремонтовані.

Завершено роботи на дорозі Р-65 КПП "Миколаївка" — Семенівка — Новгород-Сіверський — Глухів — КПП "Катеринівка". Зокрема, на ній відремонтовано міст біля села Заруцьке.

"Наразі проводяться роботи з капітального ремонту мостового переходу на автодорозі Т-19-06 КПП “Рижівка” — Білопілля — Миколаївка — Лебедин — Лантратівка та цьогоріч відремонтовано 3 мости в рамках експлуатаційного утримання. Окрім того, на 2022 рік плануємо капітально відремонтувати мостовий перехід на автомобільній дорозі Р-44 Суми – Путивль – Глухів", — повідомив Іван Романюк.

Нагадаємо, раніше в ОП анонсували плани до кінця 2024 року зробити в Україні за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" 24 тисячі кілометрів доріг.