RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

"Велике будівництво": у Диканьці відкрили модернізовану школу імені Гоголя

На Полтавщині у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" капітально оновили Диканський навчально-виховний комплекс імені Гоголя. 15 грудня школу відкрили після реконструкції, повідомляє Полтавська обласна держадміністрація.

Диканський НВК імені Гоголя є опорною й найбільшою в громаді школою. У ній навчаються понад 600 дітей із 11 сіл.

"Тут оновили практично все: фасад, їдальню, класи, закупили нову техніку – комп'ютери, інтерактивні дошки, 3D-принтери", – розповів голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

У межах реконструкції у закладі замінили двері та вікна, дах, утеплили фасад. Провели внутрішні оздоблювальні роботи, змонтували підвісні стелі, оновили системи електромережі й опалення, встановили сучасну пожежоохоронну систему. Зробили капітальний ремонт навчальних кабінетів, закупили нові меблі та гаджети.

Відтепер школа повністю доступна для маломобільних дітей, у приміщенні встановили спеціальний ліфт.

"У межах Надзвичайної кредитної програми підтримується реконструкція і реновація шкіл, дитячих садочків, медичних закладів і бюджетних будівель у 9 регіонах України на суму в 200 мільйонів євро. Школа, яку ми сьогодні відкриваємо, – приклад успішного партнерства Європейського Союзу та України. Це також приклад продуктивної співпраці між центральною, обласною та місцевою владою", - наголосила керівник відділу операцій з економічного співробітництва, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища Представництва ЄС в Україні Хлоя Алліо.

Нагадаємо, у межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" у Чернігові з’явиться інноваційний Хаб соціального партнерства підприємництва та інституційного розвитку.