RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Голова Криворізької райради звинуватив близького до "Юзіка" депутата у провокаціях через інтерес до землі громади

Близький до нардепа Юрія Корявченкова ("Юзік" з "95-го кварталу") голова фракції "Слуга народу" у Кіроворізькій райраді Олександр Фастовець "влаштував бійку, щоб зірвати сесію".

Про це в ефірі "Прямого" повідомив голова Криворізької райради Віктор Мудрий, пишуть Українські новини.

На виконання рішень судів двох інстанцій 21 грудня депутати збиралися проголосувати за передачу 5000 га підприємства "Широківське" мешканцям Криворізького району, які не брали участь у розпаюванні: героям АТО, медикам, вчителям тощо.

Фастовець, якого Мудрий називає бізнес-партнером Юзика, як йдеться в матеріалі, "має до цієї землі інтерес": "Фастовець не один рік незаконно засіває цю землю. Раніше рейдерським шляхом її передали громаді з кишеньковим головою-корупціонером і через договори тіньової оренди ця земля перейшла в оренду Фастівцю, який отримував серйозні доходи. За оцінками експертів, це близько 4 млн. доларів на рік. Йому вчора було, що втрачати".

За словами голови райради, перед початком сесії Фастовець та його колега по фракції Денис Векленко "завели до райради тітушок, які виламали двері та увірвалися до сесійної зали".

"Щоб зірвати сесію, Фастовець вибіг на президію, його однопартієць почав "різати" мікрофони. Перед цим ми нагороджували учасників АТО. Один з них підійшов, хотів зупинити дії Векленка. Той почав начхати йому в обличчя. Щоб спровокувати бійку, Фастовець підійшов до учасника" АТО і вдарив його кулаком в обличчя", - повідомив Мудрий.

Співробітники поліції, які прибули на місце, заявили, що будівля райради замінована і вимагали евакуювати всіх присутніх.

"Це викликало вже відвертий сміх. Усі розуміли: це необхідно, щоб зірвати сесію. Депутати та люди не вийшли із зали. Питання поставили на голосування", - додав Мудрий.

Після того, як депутати райради ухвалили рішення на користь місцевих жителів, поліція розпочала перевірку будівлі райради щодо вибухонебезпечних предметів, а також провела обшук у кабінеті голови райради.

"У нас вилучено майже всю комп'ютерну техніку на сьогодні, всю документацію. Я так розумію, що мета була одна: вилучити друк райради, щоб не дати мені поставити друк на рішенні і не дати цю ухвалу набути чинності", — повідомив Мудрий.