RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

До 2024 року в рамках "Великого будівництва" відновлять 500 км прикордонних доріг - Мінінфраструктури

Протягом перших двох років реалізації програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" відновлено 210,4 км державних доріг до кордону з Євросоюзом. З наступного року обсяги ремонтів збільшаться, а також почнеться модернізація пунктів пропуску.

Про це на форумі "Велике будівництво: дороги та мости" заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає Міністерство інфраструктури.

"Наразі ми вже маємо політичне рішення про передачу Міністерству інфраструктури функції утримання, модернізації та будівництва автомобільних пунктів пропуску. Це поширена практика у світі, коли одна державна інституція відповідає за усю систему прикордонної інфраструктури: як дороги, так і пункти пропуску", - розповів він.

Зокрема, йдеться про розвиток прикордонної інфраструктури в рамках "польського кредиту", який надала Республіка Польща для облаштування пропусків на українсько-польському кордоні, та інші проєкти "Великого будівництва".

"У 2020-2021 роках у рамках розвитку прикордонної інфраструктури оновлено 350 км доріг державного значення, з яких 210,4 км - це дороги до кордону України та ЄС. План до 2024 року - оновити ще близько 500 км доріг державного значення на кордонах", - наголосив Кубраков.

В числі флагманських дорожніх проєктів він назвав ремонт та перетворення в автобан дороги М-07 Київ — Ковель — Ягодин, будівництво концесійного автобану Краковець — Львів — Броди — Рівне, а також старт модернізації міжнародних пунктів пропуску.

"У 2021 році триває модернізація на пунктах пропуску "Краківець — Корчова", "Шегині — Медика" та "Рава-Руська — Хребенне". З наступного року до цих проєктів доєднаються пункти пропуску "Ягодин — Дорогуськ", "Ужгород — Вишнє-Нємецьке" та "Чоп — Захонь". Особлива увага приділена саме ПП "Ягодин – Дорогуськ", адже саме через нього здійснюється 40% усіх автомобільних вантажних перевезень в Україні", - уточнив міністр.

Нагадаємо, під час форуму "Велике будівництво: дороги та мости", який відбувся у Києві 24 грудня, президент Володимир Зеленський анонсував масштабне оновлення прикордонної інфраструктури з 2022 року.