RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Більше 550 км доріг та 100 об'єктів: Дніпропетровщина підбила підсумки "Великого будівництва" за рік

За останній рік на Дніпропетровщині відновили або збудували майже 100 об'єктів та 550 км доріг. Відновлення соціальної та дорожньої інфраструктури проходило у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це йдеться у матеріалі УНІАН.

"Оновлювали дитсадки та школи. Ремонтували дороги. Будували амбулаторії. Реконструювали стадіони. Придбали сучасне медичне обладнання та нові "швидкі". Продовжуємо працювати", - підбив підсумки року голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Зокрема, за цей рік вдалося створити 500 нових місць у дитячих садках, у 6 населених пунктах відкрили унікальні малі групові будинки для дітей, які залишилися без батьківського піклування. Такі будинки розраховані загалом на 10 дітей, а атмосфера максимально наближена до сімейної. Абсолютно всі навчальні заклади, які проєктують для "Великого будівництва", оснащують з урахуванням потреб дітей з інвалідністю.

Активно розвивали спортивну інфраструктуру. Однією з головних подій цього року став початок реконструкції стадіону "Металург" у Кривому Розі. Це буде перший в області стадіон із гібридним полем, що відповідає стандартам ФІФА та УЄФА. Стадіон зможе приймати матчі найвищого рівня.

За 2021 рік відкрили 13 сучасних приймальних відділень опорних лікарень та збудували "з нуля" 16 сільських амбулаторій.

Паралельно на Дніпропетровщині відбулося масштабне відновлення доріг. По всій області вдалося відремонтувати понад 550 км, у тому числі близько 450 км – дороги державного значення.

Найбільшою подією в дорожній області називають довгоочікуване відкриття Південного обходу Дніпра. Нова 4-смугова дорога з двома сучасними розв'язками з'єднала трасу Н-08 з Південним мостом.

"Завдяки цій артерії транзитний великогабаритний транспорт більше не псуватиме вулиць міста", - додав Резніченко.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що усього за цей рік в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" відновили та побудували понад 7 тис. км доріг різного значення по всій країні.