RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

"Велике будівництво" не зупиниться, поки усі дороги в Україні не будуть відремонтовані - Зеленський

Програма "Велике будівництво" вже досягла значних успіхів у сфері ремонту українських доріг, проте ще залишаються ділянки, що потребують відновлення.

Про це написав у Facebook президент Володимир Зеленський за підсумками поїздки з Києва до Буковеля.

"Як приємно подорожувати Україною, у якій сьогодні багато рівних, сучасних, освітлених доріг. Здолавши вчора понад 700 км трас у п’яти областях, можу з упевненістю сказати, що бачу результат "Великого будівництва"", - наголосив глава держави.

За його словами, створення доріг, завдяки яким можна насолоджуватися красою рідної країни - це один із проявів турботи й поваги держави до своїх громадян.

"Так, ще не всі дороги в ідеальному стані. Ще не все зроблено. Подекуди трапляються ділянки, які наче відносять нас у минуле – минуле поганих доріг і роздратованих водіїв. За такі ділянки справді соромно. Але точно можу сказати, що ми не зупинимося, допоки не відремонтуємо всі дороги в Україні", - підкреслив Зеленський.

Зокрема, він заявив, що "Велике будівництво" в наступні роки планує відремонтувати критичні ділянки траси М-06 Київ – Чоп. Пріоритетним проєктом є реконструкція обходу Житомира, яка почнеться цього року.

"Щойно ми з’їжджаємо з дороги Київ – Чоп у напрямку Тернополя (біля м. Дубно), починаємо рухатися свіжовідремонтованими ділянками. Із 329 км маршруту Дубно – Буковель нам залишилось оновити 20 км", - розповів президент, додавши, що ці чотири ділянки розпочнуть ремонтувати цієї весни й завершать до кінця року.

Іншим проєктом стане відновлення під’їзду до міста Рогатин. Зараз ця дорога перебуває у вкрай незадовільному стані.

"Завдяки "Великому будівництву" подорожі Україною стають безпечнішими та зручнішими. І незабаром українці зможуть легко й приємно дістатися власним автомобілем і до гірськолижних курортів Карпат, і до узбережжя Чорного чи Азовського моря", - заявив глава держави.

Нагадаємо, раніше в ОП повідомили, що в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" до 2024 року планується охопити ремонтними та будівельними роботами 24 тисячі кілометрів автодоріг.