RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського допомогло вивести за межі Дніпра до 20 тис авто за добу

Відкриття Південного обходу Дніпра допомогло розвантажити місто від транзитного транспорту. Нова траса І категорії, протяжністю 7 км, має 4 смуги руху та здатна пропускати до 20 тис. автомобілів на добу.

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

Південна об'їзна, яку побудували в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", стала першою у Дніпрі. Для безпеки руху по всій її протяжності нанесли світловідбивну розмітку, а по центру встановили колесовідбійник.

“Південного обходу дніпряни чекали давно. Наразі першою об'їзною через обласний центр вже користуються і водії транзитного транспорту, і місцеві”, – зазначив голова обласної адміністрації Валентин Резніченко.

Об'їзна з'єднала Запорізьку трасу із Південним мостом. На перетині з вулицею Аеропортівською звели зручну дворівневу розв'язку. Вона розділила потоки транзиту та місцевого транспорту. А поблизу вулиці Мільмана збудували пішохідний перехід та зручні тротуари з під'їздами до місцевих гаражів.

“Нова об'їзна значно розвантажила Дніпро від автомобілів, що рухаються Південним мостом у напрямку Запоріжжя. Насамперед – вулиці Яснополянську та Космічну. Фури більше не псують там дорожнє покриття", – сказав начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Зараз у Дніпрі за програмою "Велике будівництво" триває будівництво Північного обходу.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що за два роки ініційованої ним програми "Велике будівництво" в Україні загалом було відновлено близько 14 тисяч кілометрів доріг.