RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

На вантовому мосту в Запоріжжі, побудованому за програмою Зеленського, найближчими днями засяє світлодіодна підсвітка

Вантовий міст у Запоріжжі, який вважається флагманським проєктом програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", найближчими днями засяє вогнями архітектурного світлодіодного підсвічування. Для закінчення монтажу освітлення підряднику знадобиться приблизно 5-6 днів.

Про це повідомляє сайт міста Запоріжжя 061.ua.

“На сьогодні тривають роботи по архітектурному освітленню. Вже змонтовано освітлення пілону, прогонової будови бокової частини та тривають роботи з монтажу просвітлюючих діодів на самих вантах”, - розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олександр Горбань.

На мосту вже завершилося бетонування деформаційних швів і найближчим часом мостовики розпочнуть укладання асфальту та нанесення дорожньої розмітки. Підряднику залишилося також підключити опори освітлення, облаштувати систему водовідведення та завершити монтаж перильного огородження.

Вже до кінця місяця планується відкриття руху верховою частиною мосту. А у лютому підрядник розбере тимчасові опори, які використовувалися для монтажу металевих секцій прогонової будови.

Нагадаємо, в межах Національної програми відновлення мостів, що входить до програми Володимира Зеленського "Велике будівництво", вже було відремонтовано та збудовано 560 мостів, а упродовж наступних двох років планується відновити ще 810 мостів та штучних споруд.