RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

"Велике будівництво": у Дніпрі для учнів міської школи будують євростадіон

У Дніпрі облаштовують сучасний стадіон з великим футбольним полем, майданчиком для гри у волейбол і баскетбол на території школи №35. Спортивний комплекс реконструюють вперше за 45 років в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

Комплекс також облаштують зонами воркауту та для стрибків у довжину, біговими доріжками та тренажерами.

"Діти мають займатися фізкультурою і спортом на стадіонах, що відповідають вимогам часу. Із яскравими майданчиками з безпечним атравматичним покриттям та зручними знаряддями", – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Стадіон вже давно не відповідає вимогам часу та безпеки: асфальт на майданчиках давно потріскався, а замість трави на футбольному полі була просто пилюка.

Наразі будівельники облаштовують дренажну систему та засипають щебнем майбутню локацію.

"Все зробимо на найвищому рівні. Розміри футбольного поля будуть за євростандартами: 105 на 68 метрів. Ввечері його підсвічуватимуть потужні прожектори. Для цього встановимо чотири 16-метрові щогли. На кожній – по 22 світильники", – розповів представник підрядної організації Євген Яковлєв.

Після реконструкції тут займатимуться не тільки учні 35-ї школи, а й учні сусідньої школи №111, а також вихованці ДЮСШ №2.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленськийповідомив, що в рамках програми "Велике будівництво" вже побудували 600 активних парків, 900 спортивних майданчиків, 193 стадіони та 25 басейнів.