RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На Буковині на трасі М-19 "Велике будівництво" розпочало відновлення 86-річного мосту

В Чернівецькій області у місті Кіцмань розпочався ремонт мосту, збудованого у 1936 році. На мосту, розташованому на дорозі міжнародного значення М-19 Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече, вже розібрали частину прогонової будови.

Про хід робіт у Facebook повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області.

Міст у Кіцмані, ремонт якого здійснюється за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", востаннє реконструювався 59 років тому. Наразі роботи тривають на правому проїзді. Рух на цей час організований у реверсному режимі з лівого боку мосту завдовжки 12 метрів.

Підрядник під час ремонтних робіт має встановити балки середнього прольоту, провести монтаж нових опор та зміцнити існуючі, після чого укласти нову монолітну накладну плиту.

Проєктом передбачено також монтаж нових деформаційних швів, нанесення гідроізоляції та нового асфальтобетонного покриття, облаштування тротуарів та встановлення нової огорожі.

"Аналогічні роботи будуть проведені і на лівому проїзді", – уточнили у Чернівецькому автодорі.

Ремонт дороги М-19 Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече цьогоріч в області буде продовжено до межі з Тернопільською областю. Наразі на дорозі вже укладено нижній шар асфальтобетону загалом на 24,7 км, з яких 10 км вже мають і верхній шар.

Нагадаємо, у 2022 році в Україні планується відновити та побудувати 5500 км доріг державного значення та 1 400 км – місцевого. Про це раніше повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.