RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Дніпрі "Велике будівництво" реалізує один із найскладніших інфраструктурних проектів - Північну об’їзну дорогу

За програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у Дніпрі сотні людей і важка техніка працюють над будівництвом одного із найскладніших інфраструктурних проєктів - Північної об’їзної дороги, загальна протяжність якої складатиме понад 6,5 км, а пропускна спроможність - понад 2,6 тис. автівок на годину.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської ОДА.

"Це один з найскладніших і технологічних інфраструктурних проєктів. З унікальною звивистою естакадою. А ще шляхопроводами, які простягатимуться над промзоною та залізничними коліями", - сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

За інформацією облдержадміністрації, на об’єкті вже зараз працюють 200 будівельників та більш ніж 100 одиниць техніки: самоскиди, бульдозери, екскаватори, дорожні катки, крани. Кількість робітників нарощуватимуть.

"Максимально на об’єкті працюватимуть до 600 людей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в ОДА, Північний обхід починатиметься від Кайдацького мосту та виходитиме на Криворізьку трасу. Зараз роботи ведуться одразу на чотирьох локаціях. Від Кайдацького мосту до вулиці Маяковського зводять "з нуля" унікальну естакаду довжиною понад 1 км. На іншій ділянці будмайданчика улаштовують піщаний насип. Загалом на прокладання дороги використають 2 млн 600 тис кубів піску. Крім естакади, зведуть автомобільний та залізничний шляхопроводи.

"Об’єкт – із розряду довгобудів. Майже 10 років простояв замороженим. Роботи відновили після того, як він потрапив до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", - нагадали в Дніпропетровській ОДА.

Раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що завдяки реалізації програми Володимира Зеленського було створено близько 200 тисяч нових робочих місць по всій Україні.