RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

На Черкащині скоро завершиться "Велике будівництво" двох мостів на обході Звенигородки

У Черкаській області незабаром завершаться роботи з оновлення двох штучних споруд на обході міста Звенигородка — мосту через річку Гнилий Тікич та шляхопроводу на перетині автодоріг Н-16 та Р-04. Обхід протяжністю 12,5 км є частиною дороги Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань, яка оновлюється в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє Черкаська ОДА.

"Загальна довжина двох штучних споруд, що ремонтуються на обході міста Звенигородка на автодорозі Н-16, становить 134 метри. Ремонт ділянки автодороги Н-16, як і мосту через річку Гнилий Тікич та шляхопроводу, останнього разу проводився ще до незалежності України, понад 40 років тому", — йдеться у повідомленні.

На мосту через Гнилий Тікич підрядник завершив влаштування монолітної залізобетонної плити та розпочав влаштування перильного огородження, бордюрів та тротуарів. Під час влаштування водовідведення плануєтся встановити очисні споруди з масловловлюючими фільтрами та забетонувати конуси мосту.

А на шляхопроводі на перетині з трасою Р-04 завершується влаштування бар’єрного та перильного огородження, розпочалися роботи із влаштування водовідведення та бетонування конусів штучної споруди.

Автодорога державного значення Н-16 йде через всю область зі сходу на захід та з’єднує лівобережну частину Черкащини із західною частиною, з містом Умань. Вона починається від міста Золотоноша, і проходить через Черкаси, Смілу, Шполу, Звенигородку, Тальне та Умань.

Повністю завершити оновлення траси Н-16 планується цьогоріч ремонтом останньої ділянки — обходу села Білозір’я.

Плани програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на 2022 рік, як нещодавно повідомив заступник керівника Офісу президента, координатор цієї програми Кирило Тимошенко, включають оновлення 5,5 тис. км доріг державного значення, мінімум 1,4 тис. км місцевих та близько 300 штучних споруд.