RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Харківщина готує на цей рік 33 об'єкти під "Велике будівництво"

У Харківській області в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" цьогоріч планується відремонтувати або збудувати 33 об’єкти освітньої, культурної та спортивної інфраструктури.

Про це повідомляє Харківська ОДА.

"Практично за всіма проєктами розроблено та затверджено проєктно-кошторисну документацію з урахуванням сучасних технологій, з комплексним підходом та вимогами інклюзії. За деякими вже укладені договори підряду і стартували будівельні роботи. Для початку будівництва об’єктів місцеві громади вже виділили кошти", — розповів голова ОДА Олег Синєгубов.

Як один із прикладів змін в ОДА навели реконструйований Палац культури у Лозовій.

Після реконструкції Палац, який є єдиним закладом культури у місті, відвідують близько 1000 осіб. У ньому займаються 32 колективи, з них 21 — дитячі. Реконструкція міського Палацу культури відбулася вперше за 40 років та завершилася минулого року.

"Реконструкція Палацу культури у місті Лозовій виконувалася 3 роки: з 2019 по 2021-й. Зокрема, було зроблено вентильований фасад із сучасних матеріалів. А також облаштували мембранну покрівлю. Все відповідає вимогам інклюзії, доступності та безбар’єрності", — зазначив заступник голови ХОДА Михайло Харнам.

Нагадаємо, що в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", як повідомив нещодавно заступник керівника Офісу президента та її координатор Кирило Тимошенко, планується реалізувати 715 об'єктів у 24 областях.