RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Із Києва до Кишинева - за 5-6 годин: "Велике будівництво" покращить логістику на україно-молдавському кордоні

Ямпільський міст через Дністер, будівництво якого днями стартувало на україно-молдавському кордоні, у перспективі скоротить час у дорозі між Києвом та Кишиневом до 5-6 годин і забезпечить найкоротший варіант сполучення з центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи.

Про це повідомляє у Facebook перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

"Поки дістатися до села Косеуць на території Молдови можна старою переправою. Однак у громадян невдовзі з’явиться альтернатива, яка не тільки дасть поштовх розвитку транспортно-транзитного потенціалу Вінницької області, але й всієї країни", — зазначив Івко.

Ямпільський міст є одним з ключових об’єктів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Його будівництво, за словами Івка, вже стартувало. Роботи йдуть цілодобово.

На будмайданчику проводяться пускові налагоджувальні роботи на заводі бетонних виробів виробничою потужністю до 113 м³ на годину. Завод задовольнятиме першочергові потреби у якісному бетоні на етапі ведення бурових робіт та надалі гарантуватиме безперебійну роботу на об’єкті упродовж усього року.

Міст разом зі з’їздами матиме довжину 1409 метрів, естакада через річку — 700 метрів. Проєктом передбачено 24 опори, висота яких сягатиме 50 метрів.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Кирило Тимошенко анонсував плани цього року побудувати та оновити 5,5 тис. км доріг державного значення та мінімум 1400 км місцевих доріг.