RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Чернігівщина відновлює роботу об’єктів критичної інфраструктури

На Чернігівщині завершили всі процедури перерахування коштів та затвердили кошториси для відновлення об'єктів критичної інфраструктури. В результаті вже цього тижня буде запущена робота електромережі, водоканалу, лікарні й дитячих садочків.

Як повідомив очільник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус, після об’єктів критичної інфраструктури розпочнуть відновлення житлового фонду. Для цього на казначейські рахунки області виділили 150 млн грн. Частина цих коштів вже перерахована на рахунок Управління капітального будівництва.

Для відновлення економіки та повернення бізнесу, на території Чернігівщини планують створити спеціальну економічну зону.

Керівник ОВА додав, що в Чернігівській області успішно проходить посівна кампанія.

“Понад 400 тис га уже засіяно. Ми запланували 700 тис га. Минулоріч був мільйон. Цьогоріч на 30% менше. Попри те, що багато територій заміновано. Рятувальники працюють в екстреному режимі. Це дає нам змогу сіятися цього року”, - сказав Чаус.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що попри загрозу повернення російських окупантів, на деокупованих територіях України не планують припиняти процес відновлення.