RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Війна ділків не зупиняє: мешканці Одеської області опублікували листа про схеми депутатів ОПЗЖ

Мешканці Фонтанської ОТГ Одеського району Одеської області опублікували відкритий лист, згідно з яким активну роль у створенні різних шахрайських схем із землею громад та коштами місцевих бюджетів грають представники ОПЗЖ, забороненої в Україні партії.

Про це пише видання "Інформатор".

Як пишуть громадяни, які підписали лист після виборів до місцевих органів влади восени 2020, люди сподівалися на кардинальне покращення життя в громаді за рахунок об'єднання зусиль представників різних політичних сил. Однак цього не сталося. Натомість жителі Фонтанської ОТГ побачили, як низка депутатів, очолювані депутатом Одеської обласної ради від партії "Слуга народу" Дмитром Ковбасюком та представником цієї ж політичної сили в депутатському корпусі громади Олени Вавилової, за участю депутатів від деяких інших партій, ведуть власну гру, щоб заволодіти землями територіальної громади та коштами місцевого бюджету".

Зазначається, що ця депутатська коаліція має тіньових гравців. Одним із найвпливовіших є одіозний депутат Одеської міської ради від ОПЗЖ Віталій Саутенков.

"Цей політичний персонаж буквально за кілька днів до початку широкомасштабного вторгнення Росії, виступаючи на місцевих телеканалах, відкрито схвалював і підтримував політику путіна", - повідомляється в матеріалі.

Коли почалася війна, Віталій Саутенков виїхав з України.

"Це не заважає прихвостню Росії брати участь у громадському та політичному житті Одещини, зокрема, будуючи та благословляючи шахрайські схеми у Фонтанській об'єднаній територіальній громаді", - йдеться у листі.

Мешканці Фонтанської ОТГ висловили сподівання, що на цей відкритий лист буде реакція, "адже не можна допустити узурпації влади в руках Дмитра Ковбасюка ("Слуга народу") та Віталія Саутенкова (ОПЗЖ)".