RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

"Хтось забув, що йде війна?": керівник Гостомельської СВА заявив про спроби розхитати громаду через гроші

Керівник Гостомельської селищної військової адміністрації заявив про спроби розхитати політичне становище у громаді.

Про це йдеться у відеозверненні Сергія Борисюка, яке оприлюднила пресслужба Гостомельської СВА.

Генерал відреагував на резонанс навколо питання управління громадою.

"Шановна громадо! В останні дні на Гостомельщині розгорнулися справжні політичні битви. Хтось забув, що йде війна? Я вважаю, що ділити посади і розхитувати владу зараз не на часі. Це на руку нашому ворогу. Ми вважаємо, що така активність пов’язана з майбутніми надходженнями великих грошей на відновлення нашої громади. Наша команда працює цілодобово і на вихідні, і на свята – на громаду і задля громади. Тому погрози і залякування на мене не діють, – це я вам кажу як генерал. Я обіцяв Президенту боротися зі схематозом і з корупцією, тому якщо така реакція місцевих хейтерів, то я вважаю, що я все роблю правильно. Проблеми є і ми готові їх вирішувати разом з громадою. Слава Україні! Гостомельщина нескорена!", – заявив керівник Гостомельської селищної військової адміністрації.

Сергій Борисюк був призначений керівником Гостомельської СВА розпорядженням президента України від 28 липня 2022.

Раніше стало відомо, що роботу Гостомельської військової адміністрації блокують понад пів року. Про це заявив громадський діяч Сергій Возний, за його словами, від жовтня Київська ОВА не погоджує структуру та штатний розпис СВА. Через брак повноважень, з-поміж іншого, керівництво громади не може затвердити генеральний план села Мощун, що необхідно для початку повноцінного відновлення населеного пункту, зруйнованого російськими окупантами (Мощун входить до Гостомельської селищної громади).

Також з вересня 2022 триває конфлікт між Гостомельською СВА та приватною компанією-забудовником "Вітрувія" через спорудження тимчасового модульного містечка для переселенців. Забудовник претендує на земельну ділянку та використовує різноманітні засоби для тиску на військову адміністрацію: організовує мітинги, звертається до поліції та судів, проводить інформаційну кампанію з дискредитації керівництва громади, внаслідок чого від співпраці з Гостомелем може відмовитися міжнародна фінансова організація НЕФКО. Сергій Возний вказав, що за діями "Вітрувії" стоять юрист Віктор Медвідь та колишній народний депутат Віталій Купрій.

4 травня Віктор Медвідь і Віталій Купрій провели пресконференцію в "Інтерфакс-Україна", де звинуватили Гостомельську військову адміністрацію у махінаціях з майном і бюджетом громади.