RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Відомий український журналіст пригадав, як його побили бойовики в Слов'янську

Український військовий журналіст Роман Бочкала, коментуючи скандал з публікацією на сайті "Миротворець" даних журналістів, акредитованих у так званих ДНР і ЛНР, розповів про те, як його побили бойовики в Слов'янську Донецької області, коли місто ще було окуповано.

Про це Бочкала написав на своїй сторінці в Facebook.

"Величезний скандал розгорівся навколо Миротворця. Чудовий ресурс, але... чи варто було публікувати дані журналістів? У такому вигляді немає. Але я вам скажу інше. Я б особисто цю акредитацію ніколи в руки не взяв. От просто з принципу. Хоча була справа — у Придністров'ї, Нагірному Карабасі, Абхазії, Сомалилэнде.... Але це було далеко, давно і в загальному-то індиферентно. А тут нi. Бо тут моя країна. І це моя війна", — заявляє Бочкала.

"Хоча на окупованій території бував. Працював. Інкогніто. Це давало максимальну свободу, але в Слов'янську закінчилося сумно. Затримали, побили, матеріал стерли. На щастя, так і не зрозуміли, що я це я", — розповів журналіст.

"Згоден, що наявність акредитації зовсім не є актом визнання та підтримки терористів з боку журналіста. Але в даному випадку буде справедливо розрізняти колег на три категорії. Далеке зарубіжжя, українських і російських. Першим в загальному-то пох — тут вони як я в Сомалі. Других не зовсім можу зрозуміти, але тут більше справа смаку і конкретних обставин. Треті — однозначно злочинці. Тому що нормальні російські журналісти заїжджають в АТО через Київ. А прямо з РФ їдуть пропагандоны. Їх завдання тиражувати брехню і сіяти міжнаціональну ворожнечу. Ось я б виклав тільки їх. А вийшло всіх під одну гребінку... Але що зроблено те зроблено. Нехай ця історія послужить уроком. Війна це завжди ризик і не завжди обдумані вчинки", — додав Бочкала.

Як повідомляв "Апостроф", раніше публікацію на сайті "Миротворець" даних журналістів, акредитованих у так званих ДНР і ЛНР прокоментував посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінський.