Відомий телеведучий відповів критикам перейменування Дніпропетровська

Відомий телеведучий відповів критикам перейменування Дніпропетровська

Відомий український телеведучий Сергій Притула прокоментував обурення критиків з приводу перейменування міста Дніпропетровська в Дніпро.

Про це Притула написав на своїй сторінці в Facebook.

"От Ви всі, хто кричить: "а депутатам що, більше нічим зайнятися, окрім перейменування міст? Краще б працювали! ". До Вас питання: А вам всім нічим більше займатися, ніж тим, що місто перейменували? "- запитує ведучий.

"Ну конкретно, кому і чим стало гірше від того, що Іллічівськ став Чорноморськ? Зарплата зменшилася? Пенсії перестали виплачувати?", - додав Притула.

За його словами, традиційно противниками перейменувань виступають ті, хто кричать, що " прі прєдедущєй власті пєнсії билі харошиє і нікто нє стрєлял".

"Так от, шановні, перейменовувати почали якраз після того, як побачили, що стрєляют імєнно в разних Торезах, а не в Чистякових, Снєжних, а не Василівках і у Донецьках, а не Юзівках!", - зазначив Сергій Притула.

Також він підкреслив, що всі міста, які перейменовуються в Україні, отримують свої історичні назви.

"Але не ті, які нав'язувалися окупаційною владою на українських теренах: польської, угорської, румунської, радянської... а ті, які були, є і прийнятні саме українською історією, історією, яку писав український народ!!! ", - підкреслив Притула.

"Я собі так міркую: ті, хто був за перейменування – тішаться, кому було пофіг – їм пофіг, а ті, хто був проти, будуть, як колись у Тернополі, розказувати на пошті, що лист вони відправляють «именно с улицы Ленина», але пенсію будуть не проти отримувати на вулиці Руській", - вважає провідний.

Як повідомляв "Апостроф", перейменування Дніпропетровська стало однією з найбільш популярних тем для обговорення користувачами соціальних мереж.