Журналісти дізналися про скандальні подробиці про помічника Геращенко

Помічник народного депутата, радника голови МВС Антона Геращенка, який потрапив 17 травня у нищівне ДТП на автомобілі нардепа, виявився харків'янином Олексієм Рудєм, який відсидів кілька років у СІЗО за підозрою в державній зраді.

Скандальні подробиці про помічника Геращенка повідомляє "Страна".

ЗМІ дізналися, що помічник нардепа був фігурантом кримінальної справи за ст. 111 ККУ "Державна зрада". Його, а також одного з харківських учених Володимира Чумакова підозрювали в шпигунстві на користь Китаю. У 2011 році він потрапив за цією статтею в СІЗО і вийшов звідти вже після Майдану.

За словами самого Рудя, у 2008 році він працював на українсько-китайській фірмі Top Science Ukraine. Він запропонував співпрацю Володимиру Чумакову в плані просування його розробок. Учений підготував звіт про роботу своєї лабораторії та передав Рудю.

За цією справою Рудь просидів у СІЗО три роки, однак після зміни влади у 2014 році його справу перевели з Харкова до Полтави, де і виправдали.

Після цього Рудь вийшов із СІЗО і став помічником-консультантом Антона Геращенка, а пізніше його призначили членом атестаційної комісії Національної поліції.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі опублікували відео з місця аварії "Хонди", за кермом якої сидів Олексій Рудь.