Названа дата можливого масованого наступу бойовиків на Донбасі

Масований наступ бойовиків на Донбасі швидше за все почнеться ближче до осені, в серпні-вересні, або в другій частині літа, починаючи з кінця липня.

Про це пише координатор групи "Інформаційне опір" Костянтин Машовець на своїй сторінці в Facebook.

"Поясню чому... Тут також два фактори:

  • рівень боєготовності "військ" обох бантустанов саме до цього часу досягне свого піку. Як, втім, і в Пахомии.
  • політичний фактор (стане зрозуміла ситуація з санкціями остаточно на найближчі 6 місяців, внутрішньополітичні розклади в Україні та Росії)", — пояснює Машовець.

"Виходячи з відомостей нашої інсайдерської мережі і з досвіду попередніх ескапад, орки можуть зосередити для проведення якогось окремо взятого настання з оперативно-тактичними цілями максимально 1.5-2 мотострілкових" бригад з комплектом посилення і забезпечення у вигляді 1-1.5 танкових батальйону і 1-2 артилерійських груп загальною чисельністю до 6-8 вогневих підрозділів. Будуватися вона напевно буде в 2 ешелони з окремою групою "розвитку успіху" або "закріплення на досягнутих рубежах". Це означає 2-3 БТГ в першому ешелоні, до 2 БТГ — у другому і до 1 - 1.5 БТГ в "групі". Для проведення операції напевно буде розгорнуто додатково бригадний ПУ (природно з ТПУ) і окремо ПУ артилерії, проведена РТР і буде здійснюватися РЕБ як до, так і в ході, дорозвідка перед і під час. Цілком імовірні "відволікаючі" атаки силами 1-2 БТГ на інших ділянках і цільові вогневі нальоти вогневими засобами "старшого начальника", — розповідає експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше перший заступник секретаря РНБО України Михайло Коваль розповів, що російські війська готуються до відновлення активних наступальних дій з метою виходу на адміністративні межі Донецької і Луганської областей, а також пробиття сухопутного коридору до Криму.

Російський військовий експерт Павло Фельгенгауер вважає, що масштабний наступ бойовиків може початися в кінці літа.