RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Волонтери зробили яскравий ролик до Дня пам'яті жертв війни: опубліковано відео

Волонтери опублікували в мережі яскравий відеоролик до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, який відзначався 22 червня в Україні.

Ролик опубліковано на сторінці центру волонтерів "Народний проект" у соцмережі Facebook.

"Це треба пам'ятати! 22 червня 1941 р. два хворих диктатори перестали бути партнерами. І близький друг товариша Сталіна почав бомбити наші землі. Дуже прикро, що багато українців продовжують перебувати під впливом радянської пропаганди і кажуть, ніби "сьогодні о 4 ранку розпочалася війна", бо війна прийшла в Україну ще в 1939 році з німецького і радянського вторгнень. Сьогодні кращі сини України повторюють на Донбасі подвиги своїх предків. Скільки ще забере вона твоїх дітей, не твоя війна?" - сказано в описі до відео.

День пам'яті жертв війни відзначається щорічно 22 червня, в день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя мільйонів українців. Пам'ятна дата була встановлена указом президента України від 17 листопада 2000 року.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі набуває популярності пісня українського гурту "Мірко Саблич" про бійця АТО, що пише листа додому.