RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: у Порошенка повідомили про нові втрати сил АТО

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України в результаті обстрілу з боку бойовиків троє українських військовослужбовців загинули, шістнадцять отримали поранення.

Про це повідомив на брифінгу в Києві речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу внаслідок бойових дій троє військовослужбовців загинули і шістнадцять отримали поранення внаслідок боїв на донецькому напрямку, а вісім з поранених отримали контузію під час артилерійського обстрілу позицій біля Луганська", — розповів Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку однією з найгарячіших точок залишається Авдіївська промзона, де бойовики випустили 104 міни з 82 - і 120-мм мінометів, а також вели вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Також застосований БМП по селу Дослідне. Неспокійно також в районі м. Горлівка, в Зайцевому і Новгородському бойовики стріляли з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

"Не вщухають обстріли на Светлодарской дузі. Бойовики стріляють з 122-мм гармат, мінометів, а також бронетехніки по позиціях сил АТО близько сел. Луганське. Географія обстрілу розширилася до самого Светлодарску і с. Травневе по іншу сторону Вуглегірського водосховища. Під Светлодарском також працювали ворожі міномети і БМП, а у Травневому бойовики використовували міномети і важку артилерію", — розповів спікер АП.

На маріупольському напрямку, за словами Лисенка, тривають збройні провокації та обстріли, зокрема, бойовики провели по одному мінометному обстрілу в районах Мар'їнки, Красногорівки, Чермалика і Широкіно. Також в цих місцях застосовувалися гранатомети, стрілецька зброя, а у Красногорівки — і БТР. Поодинокі провокації були в Богданівці і Талаковцi.

На луганському напрямку інтенсивність збройних провокацій з боку незаконних озброєний формувань знизилася, проте вночі вони застосували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю по позиціям сил АТО у смт. Станиця Луганська, а вдень стріляли у Новоолександрівки і Новозвановки, розповів спікер АП.

Як повідомляв "Апостроф", вчора спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції в результаті бойових дій загинув один український військовий і шість отримали поранення.