RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо про важливе рішення Константинопольського патріархату по церкві України

Речник Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) архієпископ Євстратій (Зоря) розповів про важливе рішення Константинопольського патріархату щодо питання надання автокефалії української церкви.

Про це архиєпископ написав у своєму Facebook.

"Було розглянуто заяву, подану Українським Парламентом Вселенському Патріархові про надання автокефального статусу Українській Церкві, яка була передана відповідної Синодальної Комісії для належного вивчення. Очікуване рішення, яке формалізує подальшу роботу над питанням визнання автокефалії", - стверджує Євстратій.

Як повідомляв "Апостроф", Всеправославний собор, який пройшов з 16 по 26 червня на Криті під головуванням Константинопольського патріарха Варфоломія, натякнув, що поки не бачить доцільності у наданні автокефалії новим церквам.

У той же час російський журналіст Олександр Невзоров за підсумками Всеправославного собору упевнений, що українська православна церква зможе отримати автокефалію в будь-яку хвилину.

Також читайте матеріал "Апострофа": Олександр Драбинко: Ніхто з меценатів не повинен мати додаткових прав в Церкві через їх щедрість.