RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандальна заява Матіоса про Найєма: в мережі жорстко пiдкололи

Український журналіст Леонід Швець зробив уїдливий випад на адресу головного військового прокурора України, заступника генерального прокурора Анатолія Матіоса, який відзначився расистським зауваженням про народного депутата Мустафу Найєма.

Про це Швець написав на своїй сторінці в Facebook.

Його пост менш ніж за півгодини зібрав понад 180 лайків в соціальній мережі.

"А до чого він це сказав?", "Встановлювала-встановлювала і, нарешті, встановила — хрін посеред поля. Дура у нас військова прокуратура, пацани", "Мати-єво-с!", "Падло", "Арієць з колгоспу "Шлях Iлліча", "У самого прокурора національність взагалі-то, му**ак. давно встановлено", "Ну де їх вирощують, бл..? Або це ворожі експерименти на мозку?", — коментують пост Швеця інші користувачі Facebook.

Нагадаємо, в бесіді з журналістами телеканалу 112 головний військовий прокурор Анатолій Матіос нарочито підкреслив національність народного депутата Мустафи Найєма, зазначивши, що той не українець, а пуштун.

Як повідомляв "Апостроф", раніше подібним смакуванням національності відзначився російський телеканал "Росія-24", коли розповідав про Володимира Гройсмане, тоді ще спікера ВРУ, якого називали ймовірним кандидатом у прем'єри. На російському ТБ підкреслили, що Гройсман єврей.