RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Волонтер розповів, як прикордонники Путіна відносяться до паспортів ДНР

Одного з прихильників бойовиків завернули на російському кордоні з липовим документом терористичної ДНР, мотивувавши це тим, що "такого паспорта не існує".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла волонтер Олена Розвадовська.

За словами волонтера, в терористичній ДНР повним ходом видають дітям шкільні "атестати". У зв'язку з цим у випускників є можливість їхати здавати ЗНО на підконтрольну Україні територію, або їхати здавати в Ростов-на-Дону єдиний державний іспит для вступу в Вузи РФ.

"У класі, де вчилась ще одна моя знайома, п'ятеро дітей здали ЗНО, будуть вступати в українські вузи, а частина дітей поїхала до Росії складати російські іспити. З Донецька до Ростова-на-Дону були організовані автобуси. Ці діти їхали з паспортами громадян України, але серед них був один хлопчик з "паспортом ДНР", якого зупинили на кордоні з Росією і відправили додому, бо "такого паспорта не існує", - розповідає Розвадовська.

Волонтер розповіла, що зараз ходять чутки ніби з "паспортами ДНР" негласно пускають на територію Росії, проте підтвердження цієї інформації у неї немає.

Більше читайте у матеріалі "Апостроф": Волонтер Олена Розвадовська: в Авдіївці батьки з острахом чекали 1 вересня.